Welke raamdecoratie voor in de woonkamer?

Toch vinden mensen het best lastig om te bepalen welke vorm van raamdecoratie in welke ruimte moet komen. Wij hopen je daarover meer duidelijkheid te geven in dit blog. Omdat het best wat uitleg vraagt, delen we deze serie op in twee delen. In dit blog vind je raamdecoratie die geschikt is voor de woonkamer, in het volgende blog raamdecoratie die geschikt is voor de slaapkamer. Kijk je mee?

Raamdecoratie in de woonkamer

In de woonkamer mag de zon best van zich laten zien, toch? Dan kunnen we je alvast vertellen dat verduisterende rolgordijnen of verduisterende duorolgordijnen (ofwel roljaloezie) geen juiste keuzes zijn. Met deze vormen van raamdecoratie komt de zon namelijk niet binnen. En dat is juist wat we wel willen. We lopen alle mogelijkheden voor in de woonkamer met je door.

Rolgordijnen op maat

Verduisterende rolgordijnen op maat zijn niet de juiste keuze. Daarentegen is een transparant rolgordijn of semi-transparantrolgordijn op maat wel een goede keuze! Beide laten ze het licht deels door. Er komt dus genoeg zon in de woonkamer. Semi-transparante rolgordijnen zijn wel een betere keuze als je het hebt over privacy. Mensen die langs je huis lopen kunnen niet naar binnen kijken, wat wel mogelijk is bij een transparant rolgordijn. Het is dan afwegen wat je liever hebt.

Raamdecoratie in de woonkamer

(Semi-)transparante rolgordijnen in de woonkamer.

Duorolgordijnen op maat

Duorolgordijnen, ook wel roljaloezieën genoemd, zijn een vrij nieuw product en zijn in een korte tijd erg populair geworden. En wij begrijpen dat wel! Deze vorm van raamdecoratie, bestaande uit twee achter elkaar hangende lagen stof, filtert het zonlicht op een mooie manier. Zet je de transparante banen tegenover elkaar (zoals op de foto), dan komt er licht van buiten naar binnen. Als je de gesloten baan tegenover de open baan zet, is het duorolgordijn ‘dicht’. Maar omdat het een semi-transparante stof is, verduisterd hij niet en komt er nog steeds wat licht doorheen.

Om er een extra luxe uitstraling aan te geven, kan je kiezen voor een mooie sierkap. Hier betaal je wel een kleine meerprijs voor.

Raamdecoratie in woonkamer

Duorolgordijnen in de woonkamer.